وکیل اثبات زوجین در شرایطی نیاز است که قصد ثابت کردن عقد و زوجیت را در دادگاه داشته باشیم. به طور کلی و مطابق با قوانین، وقوع ازدواج چه به صورت دائمی باشد یا به صورت موقت،لازم است در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود. این ثبت رسمی موجب میشود که علاوه بر رعایت مسائل شرعی، طرفین ازدواج توسط قانون هم شناخته شوند.
در این صورت نیازی به اثبات زوجین نخواهد بود و زوجین موظفند تعهدات و مسئولیتهای مشخص شده را در برابر یکدیگر رعایت کنند. ولی در غیر این صورت و اگر ثبت به صورت قانونی انجام نشود، لازم است این امر اثبات شود.این دعوی به خصوص زمانی ضروری میشود که یکی از زوجین درگیر پیامدهای ناشی از عدم ثبت قانونی ازدواج شود.
به عنوان مثال ممکن است یکی از طرفین به منظور پرداخت نکردن حقوق مالی طرف مقابل، عدم پرداخت سهم الارث توسط وراث پس از فوت همسر و غیره منکر ازدواج شود. در چنین مواردی لازم است با اقامه دعوی اثبات زوجیت و استفاده از دانش و تخصص خانم نسرین جعفری وکیل اثبات زوجین، مدارک خود برای ازدواج را به دادگاه ارائه دهید.
اثبات زوجیت به معنای ارائه دلایل و مدارک به دادگاه توسط یکی از زوجین است تا ازدواج خود را با طرف مقابل ثابت کند. این فرآیند باید با اقامه دعوی اثبات زوجیت انجام شود و در صورتی نیاز است که به دلیل عدم ثبت رسمی و قانونی ازدواج، زوجه یا زوج از قبول رابطه زوجیت امتناع کند.به علاوه این مشکل میتواند در عقد موقت یا دائم ایجاد شود.
این فرایند باید در دادگاه خانواده طرح، بررسی و رسیدگی شود. در صورت کمک گرفتن از وکیل اثبات زوجین این فرایند در دادگاه بهتر انجام خواهد شد.
اثبات زوجیت موقت از نظر اصل اثبات عقد و نکاح تفاوتی با ازدواج دائم ندارد. ولی به دلیل تفاوت در شرایط و عدم ثبت به صوت قانونی این فرایند سختتر و پیچیدهتر است. چون در ازدواج موقت مدارک لازم وجود ندارد و به همین دلیل اثبات آن دشوارتر انجام میشود.
به عنوان مثال در ازدواج موقت شاهد وجود ندارد و ممکن است به دلیل عدم الزام، سند رسمی ازدواج هم ثبت نشده باشد. در چنین شرایطی برای اثبات زوجیت موقت میتوانید از روشهایی استفاده کنید که برای دادگاه و مراجع قانونی از نظر اثبات ارزش داشته باشند.
روشهای موثر در این زمینه شامل ارائه پیامها و مکالمات، اعلام محل سکونت مشترک طرفین و همچنین استشهاد محلی همسایگان است. روشن است که کمک گرفتن از تخصص و تجربه وکیل اثبات زوجین میتواند موجب اثبات آسانتر و سریعتراین فرایند شود.
اثبات زوجیت دائم فرایند آسانتری دارد. چون با داشتن مدارکی مانند سند ازدواج و شهادت شهود عقد میتوانید ازدواج خود با طرف مقابل را به راحتی به دادگاه خانواده ثابت کنید. کافی است مدارک را به همراه دادخواست ارائه دهید تا در صورت مستدل بودن مدارک و داشتن ارزش اثبات قاضی به نفع خواهان حکم دهد.
در صورتی که زوجین ازدواج کرده باشند، ولی عقد و ازدواجشان در جایی ثبت نشده باشد، با فوت یکی از طرفین نیاز به اثبات زوجیت وجود دارد. در این صورت طرف دوم میتواند با مراجعه به وکیل اثبات زوجیت، مدارک و ادعای خود را به دادگاه ارائه دهد.
البته در این مورد شکایت قانونی که خواهان به دادگاه ارائه میدهد، بر علیه ورثه متوفی است. چون در برخی موارد ورثه وجود ازدواج را انکار میکنند تا حقوق مالی طرف مقابل به نفع خود ضایع کنند.
تفاوت دیگر این مورد این است که رسیدگی به این دعوی، پس از سوگند خوردن خواهان انجام میشود. بنابراین در صورت امتناع خواهان از سوگند خوردن، ادعا و حق او ساقط خواهد شد.
بطور کلی اتباع خارجی شامل اتباع افغان در مورد مسائل شخصی و خصوصی مانند ازدواج و طلاق تابع کشور متبوع خودشان هستند. البته در هر صورت اثبات زوجیت در این مورد هم با وجود دلایل و مدارک مطابق با قوانین کشور متبوع ممکن است.
با توجه به اینکه مطابق با قانون مدنی، ازدواج و زوجیت اتباع بیگانه تابع قانون ایران نیست، این مورد هم تابع قانونی کشوری است که زوجین تابع آن هستند. بنابراین اثبات زوجیت اتباع خارجی باید با توجه به اسناد و مدارک دال بر ازدواج و مطابق با قانون کشور متبوع خودشان انجام شود. حتی در زمان اقامت طرفین در ایران، حقوق و تکالیف مطابق با همان قانون تعیین میشود.
به منظور اثبات زوجیت در دادگاه باید از روشهای اثبات زوجیت شامل اقرار، سوگند خوردن، ارائه سند کتبی، شهادت شهود، ارائه مدارک دال بر همزیستی و معاشرت، استشهاد محلی و همچنین هرگونه عکس، صدا، فیلم، مکالمات و پیامهای موجود استفاده شود. اقرار موثرترین روش برای اثبات زوجیت است. چون در طی آن هر دو طرف به ازدواج خود اقرار میکنند و نیازی به استفاده از روشهای دیگر وجود نخواهد داشت.
سوگند خوردن توسط خواهان دلیل ضعیفی است، اما بیشتر به عنوان اولین دلیل توسط دادگاه مورد استفاده قرار میگیرد. طبق نظر وکیل اثبات زوجیت، ارائه سند کتبی به عنوان یکی از بهترین روشها برای اثبات زوجیت شناسایی میشود.سند میتواند رسمی یا معمولی باشد. ارائه سندرسمی، اثبات زوجیت را به راحتی ممکن میکند. ولی اسناد معمولی مانند دستنوشته هم میتوانندبه تسریع روند قانونی این دعوی کمک کنند.
شهادت شهود حاضر در زمان جاری شدن صیغه عقد هم یکی دیگر از روشهای موثر است. در اینمورد تعداد شهود مورد قبول دو مرد یا یک مرد و دو زن خواهد بود. اثبات همزیستی و معاشرتمرد و زن یعنی زندگی در یک خانه و داشتن خلوت هم میتواند به عنوان یکی از دلایل اثباتزوجیت به کار رود.
استشهاد محلی در مواردی که دو طرف در میان عموم خود را به عنوان زن وشوهر معرفی کنند هم با تکیه بر مسلمان بودن طرفین مورد قبول خواهد بود.در نهایت ارائه هرگونه عکس، صدا یا فیلم و همچنین مکالمات و پیامهایی که به اثبات زوجیت وازدواج طرفین کمک کند، میتواند توسط دادگاه مورد پذیرش قرار گیرد. البته سند مورد نظر باید
اثبات کنندهی وقوع ازدواج باشد. به عنوان مثال عکس یا فیلم از زمان جاری شدن عقد میتواند یکسند مورد قبول تلقی شود.
اثبات زوجیت در صورت فوت زوج و در مواردی که عقد به صورت رسمی ثبت نشده باشد، معمولاً به دلیل بهرهمندی از حقوق مالی است. در این صورت خوانده وارثین طرف فوت شده هستند که با هدف عدم پرداخت حقوق مالی وی به عنوان یکی از وراث، همسری طرف دیگر را انکار میکنند.
در این صورت خواهان باید با کمک گرفتن از وکیل اثبات زوجیت، دادخواست و شکایت قانونی خود را بر علیه وارثین به همراه مدارک و دلایل اثبات زوجیت به دادگاه ارائه دهد.
به طور کلی دعوی اثبات زوجیت باید به دادگاه خانواده ارائه شود. پس از تایید دادنامه بدوی در دادگاه و رد فرجامخواهی، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال میشود. در نهایت پرونده پس از تکمیل و تایید، در دیوان عالی کشور بررسی و رای نهایی صادر خواهد شد.
اثبات زوجیت یکی از مراحل فرایند اثبات نسب است. مطابق با قانون، نسب مشروع و قانونی طفل در زمانی تایید میشود که هنگام انعقاد نطفه او، رابطه زوجیت میان زن و مرد با عقد نکاح برقرار شده باشد. بنابراین برای اثبات نسب مشروع طفل در صورت بروز اختلاف باید رابطه زوجیت، نسب مادری و نسب پدری اثبات شود.
اثبات رابطه زوجیت میان پدر و مادر طفل با استفاده از ادله اثبات شامل اقرار، سوگند، سند، گواهی و اماره قضایی قابل انجام است. ولی لازم است حتماً انعقاد نطفه طفل در زمان زوجیت میان زن و مرد باشد. حتی در صورت انعقاد نطفه در دوران نامزدی و پیش از عقد نکاح هم امکان تایید نسب مشروع و قانونی وجود ندارد.
اصلیترین فرآیند اثبات زوجیت ارائه دادخواست به همراه مدارک و دلایل به دادگاه است. نحوه تنظیم و نگارش دادخواست تاثیر زیادی در روند رسیدگی به پرونده دارد. اینجاست که اهمیت مراجعه به وکیل اثبات زوجیت برای تنظیم و نگارش دادخواست به صورت اصولی و حرفهای مشخص میشود.
دادخواست مناسب باید دلایل درست و روشن کننده برای دادگاه را در بر داشته باشد. چون چنین دادخواستی تاثیر مهمی بر جلب نظر قاضی و صدور رای مورد نظر خواهد داشت.
مدارک مورد نیاز که باید برای اثبات زوجیت به دادگاه ارائه شود شامل مدارک شناسایی خواهان مانند شناسنامه، سند ازدواج، اقرار خوانده یا صورت جلسه ازدواج است. همچنین شهادت شهود حاضر در زمان عقد به عنوان یکی از مدارک مهم تلقی میشود.
به علاوه مدارکی مانند درخواست سوگند، درخواست استعلام، تحقیقات محلی و جلب نظر کارشناس باید به همراه دادخواست ارائه شوند.
برای اثبات زوجین موقت هم مانند عقد دائم به یک دادخواست اصولی و حرفهای شامل مدارک و دلایل قابل قبول برای دادگاه نیاز است. مدارک و دلایل باید از نظر قانونی قابلیت اتکا و دارای ارزش اثبات زوجیت باشند.
بنابراین لازم است در دادخواست اثبات زوجین موقت به دلایلی مانند اقرار، سوگند، مدارک نشان دهنده همزیستی و معاشرت اشاره کنید و این مدارک را به همراه دادخواست به دادگاه ارائه دهید. همچنین عکس، صدا، فیلم و مکالمات و پیامهای نشان دهنده وقوع عقد موقت یا استشهاد محلی مبنی بر معرفی طرف مقابل به سایرین به عنوان همسر میتواند در این
زمینه موثر باشد.
نمونه رای اثبات زوجین شامل بررسی دلایل ارائه شده مبنی بر اثبات ازدواج میان طرفین است. براین اساس ابتدا دلایلی مانند اقرار بر وجود رابطه زوجیت فی ما بین طرفین یا شهادت شهود و عکس و فیلم وغیره مرور میشود. سپس در صورت وجود دلایلی مانند معرفی زن و مرد در منظر عموم با عنوان زن و شوهر با نظر گرفتن اینکه هر دو مسلمان هستند و بر اساس اینکه عمل مسلم محمول بر صحت است، حکم اثبات رابطه زوجیت میان دو طرف صادر خواهد شد.
نمونه دادخواست اثبات زوجین باید شامل مواردی مانند مشخصات خواهان و خوانده باشد. در صورت وجود وکیل یا نماینده قانونی هم باید مشخصات وکیل اعلام شود. ادامه این دادخواست شامل بیان موضوع یا خواسته و همچنین بهای آن است. روشن است که دلایل و مدارک ضمیمه باید به همراه شرح دادخواست بیان شوند.
شرح دادخواست شامل تاریخ و میزان مهریه تعیین شده برای عقد، دلایل زوجیت و همچنین اعلام انکار رابطه زوجیت توسط خوانده است. در نهایت خواهان تقاضای رسیدگی به دادخواست را به دادگاه اعلام میکند.
دفاع در پرونده اثبات زوجین شامل اثبات رابطه زوجیت توسط طرفی است که مدعی وجود این رابطه باشد. خواهان باید دلایل و مدارک لازم برای اثبات ادعای خود را به دادگاه ارائه دهد.
البته در صورتی که این دفاع توسط وکیل اثبات زوجین انجام شود، فرایند رسیدگی به دعوی آسانتر و سریعتر پیش میرود. مهمتر از آن احتمال حصول نتیجه مورد نظر و گرفتن رای موافق از دادگاه افزایش مییابد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.