هیچ زمان کلاهبرداری (از هر نوع آن) همراه با توسل به زور نیست. دو رکن مهم و اصلی که برای تحقق کلاهبرداری ساده در نظر گرفته میشود شامل موارد زیر هستند:
1ـ به مالباخته میبایست ضرری وارد شود
2ـ فرد کلاهبردار یا فرد مورد نظر او باید از این عمل، منافعی را کسب کند
با این حال برای تبیین بهتر موضوع لازم است ابتدا با مروری بر نوع کلاهبرداری، به مجازات آن پرداخت تا تفکیک بزه به خوبی برای خوانندگان صورت گیرد.
برای اطلاع از قیمت مشاوره و یا درخواست مشاوره با کارشناسان سایت نسرین جعفری تماس بگیرید.
09126392845-02636517617
اگر شخص کلاهبردار از قشر کارمندان اداری نباشد، یعنی نه عضوی از نیروهای مسلح و ماموران نهادهای دولتی باشد و نه سایر سازمانهای دولتی، بعلاوه آنکه اگر خود را به عنوان مامور این ارگانها معرفی ننماید یا اینکه این فعل را از طریق تبلیغ در رسانهها و نشر آگهی انجام نداده باشد، در این صورت آن را کلاهبرداری از نوع ساده مینامیم.
اگر شخص به کلاهبرداری از طریق جعل سند اقدام کرده باشد آنگاه میبایست برای تعیین مجازات آن ابتدا به نوع کلاهبرداری توجه و در مورد آن تحقیقات به عمل آورد. البته در مواردی که شخص کلاهبردار از سند مجعول استفاده کرده باشد و این بزه در حالت ساده رخ داده باشد، مجازات جرم استفاده از سند مجعول نیز لحاظ میگردد.
به طور کلی، مجازات این نوع کلاهبرداری در صورت اثبات، علاوه بر آنکه شامل رد مال (بازگرداندن) و جزای نقدی معادل مالی که گرفته شده میشود، یک تا هفت سال حبس نیز به تشخیص مقام قضایی به آن اضافه خواهد شد.
عموما برای تحقیق در مورد شیوه وقوع جرم و تعقیب متهم ابتدا دادسرا وارد عمل خواهد شد و بازپرس به عنوان مقام تحقیق در دادسرا، تحقیقات مربوط به وقوع جرم را در دستور کار قرار میدهد. تعقیب متهم در مرحله بعد و توسط دادستان که مقام تعقیب در امر کیفری است انجام میشود.
پس از آنکه کلیه تحقیقات و تعقیبات مورد لزوم در خصوص درستی و اثبات جرم این نوع کلاهبرداری توسط مقامات قضایی مرتبط صورت پذیرفت، آنگاه دادستان با صدور قرار مقتضی در مرحله دادسرا تعیین تکلیف مینماید. قرارها میتوانند هم شامل توقف پرونده در همین مرحله شوند و یا میتوانند پرونده را برای صدور رای کیفری و تعیین تکلیف نهایی به دادگاه ارجاع دهند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.